30 Aralık 2011 Cuma
29 Aralık 2011 Perşembe
AFET PARKLARINDAKİ KENT MOBİLYALARI
Standard28 Aralık 2011 Çarşamba
JICA MENSUPLARI DERNEĞİ
StandardSES PERDESİ UYGULAMALARI
StandardPek çok ülkede otoyol kenarlarındaki sesin etraftaki insanlara ulaşıp rahatsızlık vermesini engelleyen gürültü bariyeri niteliğindeki ses perdesi uygulamaları Japonya’da da yaygın olarak kullanılmaktadır. Japonlar’ın ses duvarı olarak adlandırdıkları bu uygulamalar kent içi ve kent dışı yollarda, raylı sistem geçiş güzergahlarında kullanılmaktadır. Bu perdeler yolun her iki tarafına da monte edilmektedir. En önemli özellikleri ses ve ışığın iletimini minimize etmeleri ile darbeler ve yangınlara karşı dayanıklı olmalarıdır. Çevresel koşullara da dayanıklı olan bu malzemelerin montajı da pratik yöntemlerle hızlı bir şekilde prefabrike olarak yapılmaktadır.
22 Aralık 2011 Perşembe
ŞEMSİYE DOLAPLARI VE ŞEMSİYE KABI UYGULAMASI
Standard18 Aralık 2011 Pazar
KAMU ALANLARINDA TEKERLEKLİ SANDALYELERİN BULUNDURULMASI
Standard17 Aralık 2011 Cumartesi
ÇOK AMAÇLI AFET PARKLARINDAKİ ÇOK AMAÇLI TESİSLER
StandardÖrneğin bir kent parkını sadece rekreasyon alanı olarak değil aynı zamanda acil durumlarda barınak olarak kullanılmasını sağlayacak şekilde dizayn ediyorlar ve bunları afet önleme parkları olarak adlandırıyorlar.
Ichikawa şehrindeki "Ozu Afet Önleme Parkı" afet anında vatandaşların acil tahliyesi için bir üs olarak kullanılıyor. Bu alan Ichikawa mandıralarının dönüşümü ile 2004 yılında oluşturulmuş.
Parkta çok amaçlı plaza, piknik alanı, piknik alanı, gölet, su parkı ve rekreasyon alanları bulunmaktadır.
Acil durumlarla ilgili tesisler ise, heliport alanı ve buna ait tesis, depo alanları, tahliye meydanı, içme suyu tankları (yer altında), yangın tankı, vatandaşın kullanımına yönelik çoklu musluklar, güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma elemanları vb dir.
16 Aralık 2011 Cuma
AAR JAPAN MESAJI
StandardJaponya'dan Van Depreminde mağdur olan afetzedelere yardım için gelen ve Bayram Oteli'nin enkazında kalan ancak tüm müdahalelere rağmen 10.11.2011 tarihinde hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki'nin, vefatı nedeniyle üyesi bulunduğu AAR Japan kuruluşuna sunduğum taziye mesajı için gönderilen teşekkür mesajını paylaşıyorum:
Saygıdeğer Efendim,
Biz, AAR Japonya üyelerinden Atsushi Miyazaki’nin vefatı ve Miyuki Konnai’nin yaralanması nedeniyle gönderdiğiniz taziye ve destek için en içten takdirlerimizi sunmak istiyoruz.
Dünyanın dört bir yanından yüzlerce mesaj aldık ve sizin düşünceli hareketiniz bu zor zamanda bize sadece teselli değil aynı zamanda bir güç kaynağı olmuştur.
Sayın Miyazaki’nin naaşı 13 kasımda Japonya’ya dönmüştür ve ailesiyle buluşmuştur. Konnai Türkiye’de bir hastanede hala iyileşme döneminde olup, yakın zamanda geri dönmeyi planlamaktadır.
Bu vesile ile son depremlerde hayatını kaybedenler için en derin taziyelerimizi sunmak ve hayatta kalanların acılarını paylaşmak istiyoruz. Biz gerçekten bu trajik olay nedeniyle etkilenmiş olanların bütün zorlukları aşarak mümkün olan en kısa sürede normal hayatlarına dönebilmelerini ümit ediyoruz.
Teşekkür ederim
22Kasım 2011,
Yukie OSA
Japonya Yardım ve kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Çeviri: Dr.Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU
JAPONYA DEPREMİ NEDENİYLE JICA MESAJI
StandardSendai Depremi nedeniyle taziyelerimi bildirdiğim JICA Türkiye Ofisinden gelen teşekkür mektubunu paylaşıyorum.
AFET MESAJLAŞMA SİSTEMİ
Standard15 Aralık 2011 Perşembe
DEPREM VE TSUNAMİ AFETİNDEN 6 AY SONRA JAPONYA
Standard9 Aralık 2011 Cuma
TÜRKİYE VE JAPONYADA KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI
Standard27 Kasım 2011 Pazar
1923 BÜYÜK KANTO DEPREMİ
StandardAlpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU
17 Kasım 2011 Perşembe
JAPONLARDAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR
Standard22 Temmuz 2011 Cuma
HİSSEDİLEBİLİR YÜZEY ÇALIŞTAYI
Standard13-14 Temmuz 2011 tarihleri arasında Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından "Hissedilebilir Yüzey Çalıştayı" düzenlendi. Bu çalıştay 12.11.2010 tarihli ve 27757 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ulaşılabilirlik Stratejisi ve Ulusal Eylem Planı kapsamında dış ve iç mekanlarda engellilere yönelik hissedilebilir yüzey uygulamalarına ait standartların geliştirilmesi ve en uygun yüzeyin belirlenebilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalıştaya Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapmış, uygulama kısmı ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Belbeton AŞ. Tesislerinde gerçekleştirilmiştir.
http://www.ozida.gov.tr/ulasilabilirlik/HissedilebilirYuzeyCalistayi/cindex.htm
Günlük hayatta fiziksel engellilerin daha bağımsız ve güvenle hareketlerini sağlayacak standartların geliştirilmesi için çaba harcayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler İdaresi Başkanlığını ve çalıştaya emeği geçen tüm personeli içtenlikle kutluyorum.
Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU
HİSSEDİLEBİLİR KALDIRIMLAR
StandardYuriage’nin Bahçeleri
StandardYuriage’nin mis kokulu bahçelerinde
Bezenmiş Sakuralarla
O narin dallarında
Kah nehrinde gezerdik
Kah denizinde
Korkmadan enginlerde…
O mis gibi havayı
Çekerek
İçimize aşkla,
Yürüdük doğanın kalbine
Ama bir gün…
Yenildik mi yoksa
Bahçelerimizi teslim ederken
Simsiyah dalgalara
O duman ki evlerimizden yükselirken
Ve kapkara çamur deryası
Örterken
Tüm güzellikleri…
Yeni bir gün doğacak
Biliyoruz bunu biz
Bir günün ardından
Taze bahar fısıltılarıyla
Toprağın filizleriyle yeniden
Söyleyecek kulağımıza
Biz buradayız, buradayız…