29 Eylül 2010 Çarşamba

YANGINA DİRENÇLİ YAPILAR

Standard

Deprem için iki çeşit karşı tedbir bulunmaktadır. Bunlardan uygulanması en zor olanı yapısal koruma ile ilgilidir. (yangına dirençli binalar, yapılaşmış alanların yeniden geliştirilmesi, yangınla mücadele için su depolarının yerleştirilmesi vb.)
Uygulanması kolay olan karşı tedbir ise arazi kullanım yönetimi , kurtarma sisteminin oluşturulması, yangın için tahliye planlaması, deprem sigorta sisteminin benimsenmesi vb. gibi süreçleri kapsar.
Tokyo Büyükşehir Belediyesi bir çok bağımsız alanda eş zamanlı olarak meydana gelebilecek deprem sonrası yangınlar için ana karşı tedbirler projelendirdi. Bu ana karşı tedbirler; acil tahliyeler için açık alanların planlaması, yüksek katlı binalarda yangına dirençli yapılar, tahliye güzergahlarının emniyetini sağlamak amacıyla yollar boyunca su depolarının yerleştirilmesi, afetin önlenmesi amacıyla kullanılmak üzere açık alanların geliştirilmesi aşamalarını kapsamaktadır.


Devamı...

Doç.Dr.Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU
Kentsel Riskler ve Japonya Modeli
Hiperlink Yayınları, 2015, İstanbul
ISBN 978-605-9143-12-7

1 yorum:

Gürdoğan Söndürme dedi ki...

www.gurdogan.com.tr


.Kuru Kimyevi Tozlu (KKT) Cihazların kullanımı gerçekleşmediği takdirde, tekrar dolum süreleri ne kadardır? Bakım periyotları ne aralıktadır?

Kaliteli bir tüp kullanılmaması halinde, 4 yıl dolum gerektirmez. Periyodik olarak 6 ayda bir dıştan muayene ve 1 yılda bir genel bakım yapılmalıdır.

Mevcut mevzuatın gereği üzere bir KKT cihazın garanti süresi herhangi bir kullanımı olmadığı takdirde 4 yıl olmalıdır. Standart değişiminde çok evvel de, 20 seneyi aşkın bir süredir emsallerimizden farklı olarak ürünlerimizde kaliteli FUREX marka toz kullandığımızdan, ürünlerimizin en az 4 yıl garantisi vardır. Ayrıca 6 yılın sonunda tüpler hidrostatik teste tabi tutulmalıdır.

17.Yangın söndürme tüplerinin cinsine göre insan sağlığına etkileri nelerdir?