25 Ocak 2009 Pazar

JAPONYA'DAN TÜRKİYE'YE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ 2

Standard






Japon Engelli Sivil Toplum Kuruluşu olan “Go! Fly! Wheelchair” Türkiye bağışlarına devam ediyor.

Dernek yönetim kurulu üyesi Hokkaido Üniversitesi Emekli öğretim üyesi Profesör Usamu JOH tarafından ülkemizi ziyaretinde Japonya’dan beraberinde getirdiği tekerlekli sandalye bağışı yapılmıştır. Aynı zamanda deprem profesörü olan JOH, 1992 de Erzincanda meydana gelen deprem felaketinin ardından ülkemize gelen ilk araştırma gönüllülerinden biriydi. JOH bu kez Türkiye’ye turistik amaçla gelmişti. JOH her zaman olduğu gibi yine Go!Fly’Wheelchair in “gittiğin her ülkeye bir tekerlekli sandalye götür” sloganını uygulamıştı.

Tekerlekli sandalye bu kez yürüme engelli kardeşimiz Hasan SAPKAMAK a hediye edildi. Hasan SAPKAMAK 31 yaşında doğudan İstanbul’a göç eden bir ailenin çocuğu. İşsiz olup, 3 ayda bir aldığı engelli aylığı ile geçimini sağlıyor. Halen kullandığı tekerlekli sandalyesinin kırıldığını ve bu yeni tekerlekli sandalye bağışından duyduğu büyük mutluluğu dile getirdi.

SAPKAMAK ’a tekerlekli sandalyeyi bizzat Türkiye Beyazay Derneği İstanbul Şube Başkanı Av. Adem İZKİ, Yönetim Kurulu Üyesi Engin YILDIZ, Sosyal İşler Sekreteri Neslihan ÇEVİK ve Beyazdostel Proje Koordinatörü Mustafa GÖZ teslim etti.

Şube Başkanı İZKİ, Usamu JOH’un gezi programının yoğun olması nedeniyle kaldığı otele giderek teşekkür belgesi kendisine ve eşi Mihoko JOH’a takdim etti. JOH, bu ziyaretten çok memnun kaldığını ve kendisine gösterilen fotoğraflardan çok duygulandığını belirterek: “Bu benim Türkiye’ye üçüncü ziyaretim. İlk gelişimde Erzincan’a üniversite araştırma ekibi ile gelmiştim. 4 yıl öncede bir konferans amacıyla geldiğim Mısır dönüşü 5 saat İstanbul’u görme imkanı bulabilmişti. Üçüncü kez Türkiye’yi daha iyi tanımak için geldim. Kısa bir zamanda Türkiye’nin Kapadokya, Pamukkale, Efes gibi pek çok tarihi ve turistik yerlerini gördüm ve eşimle birlikte çok memnun kaldık. Ben de Japon sivil toplum kuruluşu üyesi olarak Beyazay derneğinin bu bağışa vesile olması nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Şube Başkanı İZKİ de “Prof. JOH’un anlamlı bağışından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak bu tür bağışların devam etmesini temenni ettiğini” söyledi.


ALPASLAN HAMDİ KUZUCUOĞLU



A Japanese NGO which is called “Go! Fly! Wheelchair” go on with donation of wheelchairs.

“Go! Fly! Wheelchair” Board member and Hokkaido University Emeritus Professor Usamu JOH has donated a wheelchair to a disabled person who in need. JOH was a first investigation group member who came from abroad after Erzincan earthquake,1992. At this time he came to Turkey for touristic purpose.
As usual, he had brought a wheelchair as hand in luggage. “Go! Fly! Wheelchair” s catchword was “Hand in hand flying travellers.”. They accept the donations of wheelchairs in Japan and deliver them to persons with disabilities in developing countires.

He donated wheelchair to Mr. Hasan SAPKAMAK who has a physical disablity. He is 31 years old and he immigrated to İstanbul from east of Turkey with his family. He is unemployed and he live with Govermental aid for disabled people. He said:” my wheelchair was broken. I m very happy to have a new wheelchair.”

Turkey Beyazay (White Moon Association) İstanbul Branch Board Chair Attorney Adem IZKI, Board member Engin YILDIZ, Social Affairs Secretary Neslihan ÇEVİK and Beyazay Project Coordinator Mustafa GÖZ gave the wheelchair to Mr. Hasan SAPKAMAK.

Board Chair İZKİ presented a certificate of appreciation to Prof. Usamu JOH and his wife Mehiko JOH. JOH, emphasized gladness on presented certificate and visit to Turkey and added: “This is my third visit to Turkey. First time i came to Turkey was in 1992 as an university investigation team member for Erzincan Earthquake. Four years ago i could find a chance to see İstanbul in limited time. At this time we saw many interesting touristic and historical places such as Cappadocia, Ephesus and Hieropolis. We are affected by Turkey’s beautiful places. We also grateful to Beyazay Association.” Board Chair İZKİ said: “We would like to extend our gratitude to you for your kindness. We hope such donations go on in the future.”


Written by: Alpaslan Hamdi Kuzucuoglu




0 yorum: